Een klikprothese is een volledige gebitsprothese die rust op implantaten. Dit is een ideale oplossing voor mensen die problemen hebben met een loszittend kunstgebit of voor mensen die toe zijn aan een volledige gebitsprothese van de onder- dan wel bovenkaak.

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten nodig. De prothese wordt in de mond vastgeklikt op de implantaten. U kunt de prothese dus uitnemen om deze schoon te maken.

Het voordeel van een klikprothese op implantaten is dat deze semi-vast in de mond zit. Het verschuift dus niet en u heeft geen kunststof gehemelte in de bovenkaak, waardoor u veel beter proeft, veel makkelijker eet en kunt lachen zonder zorgen te maken dat uw prothese uit uw mond valt.

Het andere grote voordeel van een klikprothese is dat hij in de meeste gevallen door de verzekering wordt vergoed minus een eigen bijdrage van €250,-.

Implantaten kunnen bij vrijwel iedereen geplaatst worden, mits er voldoende kaakbot aanwezig is en het kaakbot, tandvlees en uiteraard uzelf gezond zijn. Roken en overmatig alcoholgebruik hebben een nadelig effect.

Wanneer u een implantaat nodig heeft, wordt u doorverwezen naar de tandarts-implantoloog of kaakchirurg. Als de implantaten na heling goed vastzitten in het kaakbot, komt u terug bij de tandprotheticus.

Wij leggen het een en ander graag uit in een van onze vestigingen.

Menu Behandelingen

Voorbeeld implantaat onderkaak

Voorbeeld implantaat bovenkaak